تحقیق بیکاری، انواع و نظریات آن

تحقیق بیکاری، انواع و نظریات آن تحقیق بیکاری، انواع و نظریات آن

دسته : علوم اجتماعی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 124 KB

تعداد صفحات : 37

بازدیدها : 219

برچسبها : بیکاری

مبلغ : 6000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله تحقیقاتی بررسی بیکاری، انواع و نظریات آن

معرفی مقاله تحقیقاتی بررسی بیکاری، انواع و نظریات آن

بخشهایی از متن تحقیق

اهمیت و ضرورت تحقیق

با توجه به نرخ بیکاری در کشورهای جهان سوم و همچنین کشور ما توجه به این مسئله از اهمیت ویژه ای برخوردار است و نیاز به رسیدن به یک راه کار جهت کاهش بیکاری در کشور بسیار ضروری است که این امر دلالت بر اهمیت این موضوع دارد. اهمیت بیکاری تا اندازه ای می باشد، که اسلام بیان می کند: بیکاری در اسلام مردود است و کار به عنوان یک امر مقدس شناخته شده است.

در حدیث نبوی آمده است: (ملعون من القی کله علی الناس) (کافی- 5/72) هرکسی که بیکار می گردد و سنگینی (اقتصادی)، خود را بر دوش مردم بیندازد ملعون است و لعنت خداوند شامل اوست.

بیکاری

فعالیتهای خانگی درون تعریف مورد نظر ما از کار می گنجد اما تعیین جای بیکاری از نظر اصول متعارف کار سختی است. از آن جایی که (بیکار بودن) اما (اماده کار بودن) به معنای نداشتن هر نوع فعالیتی است که ممکن است با جستجوی کار تضاد قرار گیرد لاجرم نمی تواند به عنوان کار تعریف گردد.اما بیکاری هنوز از چند نظر مساله تعیین کننده ای محسوب می گردد از جمله این که از نظر سنت غربی مرز کار و غیر کار را تعیین می کند سوالاتی را درباره مرکزیت کار دارای دستمزد در جامعه معاصر مطرح می کند معمولا نتایج وخامت باری برای فرد و خانوار او به وجود می اورد و تعریف آن به عنوان افرادی که به دنبال کار می گردند و در لیست دریافت کنندگان حق بیکاری ثبت نام کرده اند ایدئولوژی دولت حمایتگر از کار را به مثابه کار تمام وقت غیر خانگی و لامحاله پدیده ای مردانه بازتاب می دهد. بیکاری از دیدگاه مورد بحث یعنی کار را به عنوان فعالیتی دانست که ممکن است ادامه داشته باشد ولو این که خود اشتغال تداوم نداشته باشد دارای اهمیت است.

بیکاران چه کسانی هستند

درباره ی ترکیب بیکاران، آگاهی هایی لازم است که شامل: میزان سن، سطوح تحصیلی، منزلت خانوادگی، شغل، مدت بیکاری، دلایل ترک مشاغل پیشین و این که آیا از مهاجران روستایی به شمار می روند یا نه، و غیره... از جمله پرسشهایی هستند که نیاز به دانستنشان داریم. چنین خصوصیاتی، اطلاعاتی اساسی درباره ماهیت مسئله در دسترس ما می گذارند. افرادی که قبل از همه تاثیر می پذیرند چه کسانی هستند، و چرا چنین وضعی پیش آمده است؟

در واقع علت اصلی اینکه بیکاری مزمن در بسیاری از کشورهای توسعه نیافته و از جمله کلمبیا وجود دارد، عدم تعادل گسترده در سراسر کشور است که فقط از جهات فرعی می توان آن را به خصوصیات فردی خود فرد بیکاران نسبت داد چنین خصوصیاتی به عنوان تعیین کننده هایی در مورد این که چه کسانی بیکارند اهمیت دارند، نه در مورد اینکه چرا بیکاری وجود دارد.

نظریات و علل و عوامل بیکاری

1- جمعیت نامتناسب عامل اصلی بیکاری

چون شرط اصلی اشتغال افراد را در هر کشور وجود منابع طبیعی و سرمایه تشکیل می دهد لذا جمعیت متناسب هر کشور در یک زمان معین جمعیتی است که به تناسب آن سایر عوامل تولید در کشور مزبور فراهم باشد.

نسبت به جمعیت نظریات مختلفی ابراز شده که در آن میان تئوری جمعیت مالتوس بیش از هر نظریه دیگری در 150 سال اخیر مورد بحث واقع گردیده است، این نظریه در سال 1798 انتشار یافت مالتوس خود در زمانی می زیست که جمعیت انگلستان مرتبا رو به فزونی و سطح زندگی نیز برای اکثریت جمعیت رو به ترقی بود در آن زمان اختراعات جدید یکی پس از دیگری توسعه ی صنعتی را امکان می بخشید ماشینهای ریسندگی جدید به سال 1779 ماشین بخار در سال 1785 و بالاخره ماشینهای بافندگی وضع اقتصادی کشور مزبور را تغییر و توده های وسیع جمعیت که با سیستم مالکیت کشاورزی دوران فئودالیته امنیت و ثباتی داشتند به تدریج با اوضاع جدیدی مواجه گردیدند که زندگی آنها را متزلزل ساخت زیرا ماشین آلات جدید با تولید خود فقر و بیکاری را نیز به ارمغان آورده بود.

2- نظر ریکاردو

ریکاردو در ابتدا تئوری تعادل خود به خود و امکان اشتغال کارگران بیکار شده را می پذیرد ولی بعدا در صحت این نظر تردید نموده و می گوید پیدایش ماشین در جریان تولید یک کالا موجب تقلیل نیروی کار می گردد زیرا معنای استفاده از یک ماشین آن است که به اندازه قیمت آن ماشین از سرمایه جاری یک کارگاه کسر گردیده است و بنابراین به همان حد از میزان مزد کم می شود. ...

فهرست مطالب تحقیق

مقدمه

بیان مسله

اهمیت و ضرورت

بیکاری

بیکاران چه کسانی هستند

نظرات اقتصاددا نان در آغاز بحران

نظریات و علل و عوامل بیکاری

پیشینه

انواع بیکاری

بیکاری اتفاقی

بیکاری فریکسیونل

ماهیت بیکاری فصل

بیکاری ادواری

بیکاری تکنولوژی

انواع بیکاری در کتاب مشاغل غیر رسمی

بیکاری در کشورهای جهان سوم

بیکاری در ایران در از 1355 تا 1370

منابع و مآخذ

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید